יבלות בצוואר הרחם?

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

21/07/2007 | 15:17 | מאת: טל

ד"ר גרובר שלום, אני בת 28 ורק אתמול נבדקתי לראשונה ע"י רופאת נשים. בחודש האחרון היו לי דימומים קלים המלווים בהפרשות שקופות ללא קשר למחזור, וזו הסיבה שהחלטתי ללכת לרופאה. במהלך הבדיקה הרופאה אמרה שאכן יש דימום קל מצוואר הרחם וכן שנראה לה שיש יבלות בצוואר הרחם. היא לקחה בדיקת PAP ועכשיו מחכים חודש לתשובה. עד היום קיימתי יחסי מין עם בן זוג אחד בלבד. גם אני בת הזוג היחידה שלו. בכל פעם, ללא יוצא מן הכלל, השתמשנו בקונדום. השאלה שלי היא האם ייתכן שמדובר ביבלות (HPV)? כמובן שתוצאות הבדיקה יאמרו זאת סופית, אך בינתיים יש חודש שלם ואני מאוד לחוצה. גם לא ברור לי, מבחינה לוגית, איך יכלתי להדבק בHPV לאור העובדות שלעיל. האם ייתכן שהרופאה ראתה משהו דמוי יבלות בצוואר הרחם אך שבעצם מדובר במשהו אחר? אודה מאוד על תשובתך טל

לא ציינת שעברת קולפוסקופיה ולכן קשה לקבוע אם האבחנה נכונה. יש להמתין לתשובת הפאפ ולהשלים עם קולפוסקופיה.

22/07/2007 | 08:48 | מאת: טל

ד"ר שלום, האם לחכות חודש-חודש וחצי עד קבלת תשובת הPAP עשוי לגרום לי נזק אם אכן יש לי יבלות? האם כדאי לחזור על הבדיקה באופן פרטי ולשלוח למעבדה פרטית כדי לקבל תשובה יותר מהר?

מנהל פורום צוואר הרחם