HPV TYPING

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

25/04/2007 | 19:52 | מאת: גילי

לגבי בדיקת HPV TYPING: 1. האם אפשר לבקש HPV TYPING כחלק מבדיקת פאפ או קולפוסקופיה? או שזו בדיקת דם ? 2. האם אפשר לעשות את הבדיקה גם כשהוירוס "רדום" ? 2. האם אפשר לדעת לפי סוג הוירוס את אופן הטיפול ? יש טיפול שונה לכל סוג ? תודה, גילי

היי גילי, 1. ניתן לבצע HPV TYPING כחלק מבדיקת פאפ או קולפוסקופיה. 2. כשהוירוס רדום, ברב המקרים הוא שלילי בבדיקה. 3. יש וירוסים מקב. ה- HPV שידועים כ- high risk ואז במצבים שניתן להסתפק במעקב, נעדיף להיות יותר אגרסיבים בטפול.

מנהל פורום צוואר הרחם