לרופאה,

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

26/06/2007 | 07:04 | מאת: חיה

קראתי בפורום זה כי וירוסHPV עלול לגרום לסרטן באיברים אחרים פרט לצוואר הרחם. שאלתי היא: מי אמור לידע את הפציינטים על זה ומי אמור לשלוח לבדיקות מתאימות? אם לא הייתי קוראת על זה כאן,בכלל לא הייתי יודעת על זה. יש לי חברה שמעולם לא עישנה אבל חלתה בסרטן בגרון,האם זה מוירוס HPV? האם כל אישה שנמצא (עקב ביופסיה בצוואר הרחם) כי נחשפה לוירוס,צריכה לבדוק גם איברים נוספים? האם את ,כרופאת נשים,שולחת את הפציינטיות שלך לבדיקת איברים נוספים ורק הרופא שלי מתרשל בכך שלא שלח אותי? אני מאד מבולבלת מכל העניין,בנוסף לכל הצרות בצוואר הרחם,נוספה לי דאגה חדשה בדמות פגיעה באיברים נוספים.מה עושים עם מידע שכזה? מה את ממליצה לגבי בדיקת איברים נוספים לחולות ב-CIN2 שעברו כבר צריבה?

בכל חשד להדבקה יש להיבדק אצל רופא מומחה לתחום אותו אבר שנחשף להדבקה.

מנהל פורום צוואר הרחם