דימומים חוזרים מצוואר הרחם

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

17/06/2007 | 15:16 | מאת: אורית

שלום רב! אני סובלת מזה כשנה ויותר מדימומים קלים לאחר יחסי מין, ולאחרונה גם ללא יחסים. 2 בדיקות פאפ שעשיתי יצאו תקינות והראו על מצב דלקתי. טיפול בנרות לא עזר. בבדיקת קולפוסקופיה נכתב: "אקטרופיה בינונית מעט דלקתית עם שני מוקדים נימיים נוטים לדמם (הושם ארגנטום). אזור המעבר תקין עם סימני מטפלזיה (מה זה?) צעירה". הטיפול המקומי בשני הנימים ע"יי ארגנטום לא עזר, וגם נרות פולידין שניתנו לי לאחר מכן לא הועילו. הרופא שלי אמר שיתכן שצריך לצרוב את כל האזור, אך זה עלול להיות מסוכן לבחורה בגילי (23) שעוד לא נכנסה להריון. האם כדאי להסתכן? במידה ואני יכולה לחיות עם הדימום- האם ניתן להשאיר את המצב כמו שהוא והדבר לא יהיה מסוכן? בברכה, אורית

טרם בוצעה לך ביופסיה מהאזור המדמם. אם הביופסיה תהיה תקינה ניתן לצרוב בלייזר שטחי את הצוואר. הטפול יעניק לך כ- 80% הצלחה מבחינת הדימומים. בהתבצעו באופן שטחי, אין בטפול זה סכון משמעותי עבורך.

מנהל פורום צוואר הרחם