פצע בצוואר הרחם

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

24/04/2007 | 02:11 | מאת: לירז

שלום רב, במשך יותר משנה הלכתי לרופאת נשים עם בעיות שונות וכל פעם קיבלתי טיפולים שלא עזרו לי בטענה שיש לי דלקת, פיטרייה וכו.בשלב מסויים משטח צוואר רחם יצא לי לא תקין ובבדיקת קולוסקופיה נמצא שהכל בסדר. לאחר בדיקה נוספת נמצא שיש לי מיקופלזמה וקיבלתי אנטיביוטיקה ל 10 ימים. לאחר מכן שחזרתי לרופא אחר הוא עשה לי בדיקה ונמצא שיש לי סטרפטוקוק וקיבלתי משום מה מוקסיפן. ואז התברר שתוצאות הבדיקה למיקופלזמה שוב יצאו חיוביות. אחרי תיסכול רב פניתי לרופאה אחרת שמצאה שיש לי פצע בצוואר הרחם, עשתה לי איזה טיפול כימי? נרות פולידין ואמרה שאם עוד חודש בבדיקה זה לא יעבור יצטרכו לעשות צריבה ושוב משטח צוואר רחם.כרגע אני עדיין מרגישה שמשהו לא תקין (עברו 3 שבועות) אצלי והייתי רוצה לדעת אם יש צורך בכל זאת שוב לטפל בחיידקים שיש לי, האם כל הבעות הללו אמורות להעלם לגמרי והאם יש קשר לסרטן צוואר הרחם. אני בחורה בת 25 בריאה ששומרת על עצמה ומאוד מודאגת כבר יותר משנה. תודה רבה מראש...

שלום ללירז, "פצע" בצוואר הרחם אינו מונח מקצועי רפואי. לא ברור לי גם מה היתה בדיוק תשובת הפאפ, אך הקולפוסקופיה התקינה גורמת לי לחשוב שלא נגרם שינוי לתאי צוואר הרחם. נראה שמדובר בדלקות חוזרות שבהן יש לטפל לפי מימצאי הבדיקה הקלינית. ממליצה לך לשוב ולהיבדק. המימצאים שתארת, לא נראה שקשורים לסרטן צוואר הרחם.

30/04/2007 | 00:24 | מאת: לירז

תודה על תשובתך אך שאלה נוספת. במידה ויש מיקופלזמה, האם חייבים לטפל בזה או שזה יכול לעבור ללא טיפול אנטיביוטי. שוב תודה

24/01/2008 | 17:31 | מאת: מימי

שלום רב, הנני אישה דתיה השותרת נידה וטהרת המשפחה. נבדקתי אתמול בבדיקה ואגינלית אצל בודקת הילכתית, אשר מצאה פצע בצוואר הרחם. היא ציינה שאלך לרופא להיבדק. הנני מאוד מודאגת, זו פעם ראשונה שאני נתקלת במושג הזה. שאלותי הן: א. האם הפצע עלול להשפיע על כניסה להריון? או להקשות? ב. האם הפצע עשוי לעבור מעצמו? ג. מהו הטיפול שניתן בדרך-כלל? ד. אילו בדיקות נוספות מומלץ עלי לבצע? בתודה רבה מראש , מימי.

מנהל פורום צוואר הרחם