שאלות בנושא HPV קוניזציה והתפתחות נגעים טרום סרטניים

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

29/04/2024 | 18:29 | מאת: נעה

שלום ד"ר 1. האם תוך 8 חודשים ממצב של HPV חיובי לזן 52 ופאפ וקולפוסקופיה וביופסיה תקינים, למצב שהנגיף נשאר וCIN3 לאחר קוניזציה. זו התפתחות מהירה שמעידה על התנהגות אלימה ומהירה של הוירוס אצלי? נאמר לי שלוקח שנים להגיע מסין1 לסין3 ולאחר מכן לסרטן... 2. שנתיים לפני היה אסקוס עם HPV שלילי. האם יתכן שכבר אז התחילו התאים הטרום סרטניים או שבהכרח רק מרגע שהHPV היה חיובי? 3. האם תוצאות קוניזציה בשוליים (מעורבים או חופשיים) תלויה גם במקצועיות המנתח ,בהנחה שלא רואים בבדיקה את הנגעים? 4. האם בבדיקת קולפוסקופיה ניתן להסתכל רק על החלק החיצוני של הצוואר? או לראות את כולו? 5. הוסבר לי שבקוניזציה לוקחים דוגמת חרוט מהצוואר , אם מלכתחילה לא רואים נגע ,איך ניתן לדעת שלא נשארו תאים טרום סרטניים בצוואר הרחם, בחלק ממנו לא הוציאו? 6. קראתי שיש המלצה של רופא מסויים שברגע שחיוביים לHPV כדאי לבדוק לא רק צוואר רחם אלא עוד איברים. אף רופא לא הנחה אותי לכך. האם זו אכן ההמלצה? תודה רבה.

1.פאפ איננו מדויק. הקולפוסקופיה לא היתה תקינה אם נלקחה ביופסיה 2. יתכן 3. לא 4. כן. אזור תעלת הצוואר, לא ניתן לצפייה 5. קוניזציית חרוט זו ביופסיה גדולה שאמורה לכסות את כל האזור שיכול להיות מעורב. 6. כן ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם