דימום שחור וכאבים שבועיים לפני מחזור

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

26/04/2024 | 00:47 | מאת: שרית

שלום, אני בת 37, נוטלת גלולות פמינט 9 שנים. לפני שנה נמצאתי בבדיקת פאפ חיובית HPV16 עשיתי מיד אחרי בדיקת קולפוסקפיה - והתוצאה הייתה - CIN2 לפני ארבעה חודשים עברתי קוניזציה, ובשבועיים האחרונים אני סובלת מכאבים חזקים ברחם ויש לי דימום בצבע שחור שלא נראה כמו מחזור, וגם אין סיכוי שזה מחזור כי אני באמצע חפיסת הגלולות ולא שכחתי אף גלולה החודש וגם שאני במחזור לא היו לי אף פעם כאבים כאלה בגלל שאני לוקחת גלולות. רציתי לשאול: 1. ממה יכולים לנבוע הדימום והכאבים? 2. האם לפנות למיון בבית החולים שבו בוצעה הקוניזציה או לרופא נשים בקופת חולים? כי מרגיש לי שהכאבים הם יותר מהאיזור של הקוניזציה ולא מחזור ... 3. האם תוצאות הקוניזציה הנ"ל תקינות? צירפתי את תוצאות הקוניזציה: Transformation zone with chronic inflammation, foci of squamous metaplasia and changes ­ consistent . (koilocytic atypia ) with HPV cytopathic effect were examined (low ) and Ki67 (­ ) Immunostains for p16 ECC ללא דיספלזיה. אשמח לתשובות בבקשה ... תודה מראש 🙏

- התשובה תקינה. זקוקה להמשך מעקב מבחינת צוואר הרחם - בעניין הדימום והכאבים, יש לפנות לרופא המטפל ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם