תשובת פאפ לאחר קוניזציה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

12/04/2024 | 00:08 | מאת: רוית

שלום רב, בת 51. לפני כשנה HPV 52 פאפ תקין. לפני כשמונה חודשים HPV 52 פאפ LSIL. בקולפו CIN1 ולא ניתן לשלול גבוה יותר. לאחר התלבטות מעקב/קוניזציה , הוחלט על קוניזציה. תשובה - "קונוס חיצוני עם CIN2-3 עם שול אנדוצרביקאלי מעורב, קונוס פנימי תקין, ECC תקין - כלומר הוצאה שלמה". להבנתי מההסבר של הרופאה הוצאה מלאה של התאים הטרום סרטניים. כעבור 4 חודשים ביצעתי פאפ עדיין HPV 52 וLSIL. שאלותיי בבקשה: 1. האם יתכן שלמעשה לא הייתה הוצאה מלאה? 2. מה הכוונה: "קונוס חיצוני עם CIN2-3 עם שול אנדוצרביקאלי מעורב"? 2. האם יתכן התפתחות חדשה של תאים טרום סרטניים במקום אחר (תוך 4 חודשים מאז הקוניזציה)? סבירות ? 3. ברקע יש מחלה אוטואימונית, האם יש קשר לכך שהקוניזציה לא הצליחה לטפל/למגר? 4. האם היית ממליצה לי על חיסון? (יודעת שצריכה לרכוש פרטי) המון תודה.

1. סעיף 2 הוא התשובה ל 1. 2. התשובה היא cin2-3 עם מעורבות של שול במיקום אנדוצרויקלי. 3. לא. אין קשר. הקוניזציה, טכנית, השאיר "שול" מעורב 4. כן ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

12/04/2024 | 13:24 | מאת: רוית

תודה דר יקרה. אני מנסה להבין מדוע נשאר שול מעורב ומה זה אומר לגבי המשך המעקבים 1. האם זה אומר שהמנתח לא ביצע את הפעולה במלואה כראוי ? (אין לי תלונות רק שאדע לא אחזור אליו לניתוח נוסף לאחר שלדבריו הוצאה מלאה ואין לי מה לדאוג...) 2. האם סביר שאצטרך לעבור שוב את הניתוח הזה בהנחה שנשאר שול מעורב וצריך להוציאו ? 3. אני ממש בלחץ וחששות, בעיקר מקצב התפתחות הדברים. יש משהו נוסף שאת ממליצה לי לעשות כעת ? בנוסף לחיסון. המון תודה.

מנהל פורום צוואר הרחם