אופן הידבקות בפפילומה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

04/03/2024 | 21:08 | מאת: יעל

שלום ד"ר גרובר, בעבר נדבקתי בוירוס פפילומה, בזנים המסוכנים יותר. בדיקה אחרונה הראתה כי אני נקייה מהוירוס. הפחד , עודנו נותר. אני חוששת להידבק , למשל כשאני לובשת מכנס / תחתון , חדש שקניתי, במחשבה ש- אלפי אנשים מדדו אותו לפני. גם אחרי כביסה , הפחד קיים. האם ניתן להידבק מעצם לבישה של תחתון / מכנס / ניגוב האזור במגבת , אם לפני כן האדם שהשתמש בהם נגוע בוירוס ? מבולבלת . כמה זמן, אם בכלל, וירוס פפילומה יכול לחיות מחוץ לגוף, על בד או משטח ? תודה.

ההדבקה היא במגע עור לעור ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם