התייעצות לפני קוניזציה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

03/01/2024 | 22:58 | מאת: אורלי

שלום בת 50. בעבר בדיקות פאפ תקינות מ2019 בדיקות פאפ עם וירוס 16 והתחלתי בנוסף לפאפ במעקב בדיקות קולפוסקופיה . בבדיקה האחרונה test HPV חיובי לזן 16 ופאפ תקין מה - 23/4 חומר לבדיקה ECC התקבלה צנצנת מסומנת בפרטי נבדק/ת ובה מספר קטעי רקמה וריר בנפח עד 1.0 סמ"ק. בדיקה מיקרוסקופית Endocervix, curettage: - Adenocarcinoma in situ, HPV-associated. Snomed: T - 83000 , M - 84832 השאלות שלי: 1.אשמח להסבר מה הממצאים אומרים ומה הטיפול המועדף? הרופא אומר שזה טרום סרטני והמליץ על קונציזיה ...השאלה אם יש טיפול פחות פולשני אולי ע"י משחות או תרופות...תודה רבה וכמה זה דחוף. האם ידוע אם הבדיקות לפני 2019 בדקו את המצאות הנגיף? האם יש משמעות כמה זמן הוירוס נמצא ובנוסף כמה ימי החלמה נדרשים עד שאפשר לחזור לעבודה? להתעמלות? תודה רבה.

אין מנוס מקוניזציה והמשך טפול לפי התוצאות. הבדיקות המוקדמות יותר כבר לא רלוונטיות. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם