HPV חיובי לזן "אחר" ובנוסף ASCUS

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

21/12/2023 | 07:06 | מאת: נטליה

בת 44. פאפ תמיד היו תקינות. 2019: הימצאות פפילומה זן אחר. 2022: כנ"ל. נשלחתי לקולפוסקופיה+ביופסיה: תקינה. כעת שוב תשובה חיובית לאותו וירוס, ובנוסף: ASCUS. 1-האם ניתן לבצע קולפוסקופיה פעמיים? מה מינימום מרווח? 2- האם כדאי ללכת ישר על קוניזציה? 3- האם כדאי לייזר?

21/12/2023 | 07:16 | מאת: נטליה

עוד פרט - לא היו לי פרטנרים מיניים מלבד בעלי. לכן אני חושדת שהנגיף הזה קיים אצלי כבר 20 שנים. לכן ליתר ביטחון רוצה לעשות קולפוסקופיה פעמיים ואפילו ישר קוניזציה. תודה

1. אי הגבלה בבצוע קולפוסקופיה 2. הגיוני יותר לעקוב 3. טפול ניתן לאחר תשובה של ביופסיה. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם