טיפול במקרה של העדר מחזור

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

11/12/2023 | 01:00 | מאת: שואלת

שלום רב, בשל העדר מחזור הבנתי שאם עד שבוע הבא הוא לא יגיע מעצמו אצטרך לקחת משהו שיגרום למחזור. ממה שבדקתי ראיתי שלוקחים תרופה בשם ארגסט או פרימולוט נור (מקווה שאני לא טועה). עם זאת קראתי את הסיכון שבהם בעיקר בהעלאת הסיכוי לסוגי סרטן ספציפים וכן לא מומלצים למי שסובל מקרישה. אכן יש אצלנו במשפחה מקרי סרטן מהסוג שצויין, (אני בדיוק מבררת לגבי ייעוץ גנטי). מלבד זה גם לגבי הקרישה- יש לנו במשפחה גם את פקטור ליידן 5 שעבר לרבים מאיתנו, אך אני בעצמי לא ביצעתי את הבדיקה הזו ולא נבדקתי. האם לאור הנ"ל זה לא יכול להיות מסוכן בנטילת התרופות האלה? מלבד השניים שציינתי יש עוד אפשרויות לטיפול במחזור? יש עדיפות למשהו ספציפי, מה פחות מסוכן ופחות תופעות לוואי? תודה רבה

יש מקרים, כמו במקרה שלך, שבהם אין מנוס מבקור אצל הרופא והפעלת שיקול דעת כוללני על מנת לא לפספס דבר. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם