בדיקת תרבית עם דם.......

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

09/12/2023 | 10:47 | מאת: ח

בוקר טוב, לפני שבועיים היתה לי צריבה למטה , עשיתי בדיקת סטיק אצל האחות שאמרה שיש לי דם ואחכ נשלחה בדיקה לתרבית על ידי הרופאה, בתוצאות התגלה חיידק, קיבלתי מונורול והרגשתי במשך שבועיים שהצריבה עברה, אחרי שבועיים שוב הרגשתי צריבה עשיתי סטיק אצל האחות ונאמר שיש עדיין דם בשתן, הרופאה שלחה לתרבית והתגלה שאין חיידק. מה הסיבה שהיתה צריבה והיה דימום? לא קיימתי יחסים מעל שנה, לא גירדתי ולא נגעתי למטה, הבדיקות נעשו לא לפני מחזור בשתיהן. בראשונה הייתי שבוע לפני מחזור ובשניה הייתי שבועיים אחרי מחזור, המחזור אצלי הוא 3-4 ימים אולי 5. מהיכן הדם בבדיקות? מציינת שלפני מספר ימים היתה צריבה אבל כעת כבר אין צריבה. נלקח לפני יותר משבועיים מונורול שזה אבקה ליום אחד של אנטביוטיקה. מדוע אם כך היה דם לפני 5 ימים בסטיק? אבל בתרבית לפני 5 ימים לא התגלה החיידק שהיה לפני שבועיים?

אבנים בדרכי השתן יכולות לגרום לדם בשתן בנוכחות תרבית שתן שלילית. יש לעבור הערכה אורולוגית ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

09/12/2023 | 16:26 | מאת: ח

תודה אבל אין לי תסמינים של אבנים שקראתי שבשלבים הראשונים יש: התקפי כאב בחלקה העליון של הבטן מצד ימין, בעיקר לאחר האוכל בחילות והקאות הזעות חוסר תיאבון

ברפואה לא הכל מתנהג לפי הספר. תני לאורולוג לקבוע אבחנה. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם