העדר חיטוי וחוסר היגיינה במתמרים

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

07/12/2023 | 18:55 | מאת: אנומימית

ד"ר שלום, נתקלתי בכתבה מלפני שנים אחדות על תביעה כנגד קופ"ח בה אני חברה ואני ממש מודאגת. הסתבר כי הקופה כלל אינה מחטאת את המתמרים המשמשים לבדיקת אולטראסאונד והם פשוט מחדירים אותם לנשים מאחת לשנייה בלי שום הגנה (ועוד כל מיני מחדלי הגיינה נוספים שהתגלו). גם שנערכה ביקורת חוזרת שנה אח"כ הסתבר ששום דבר לא השתנה ואפילו חומרי החיטוי אפילו לא הוזמנו. פשוט סכנה לציבור! יש לי תור לאולטראסאונד ואני חוששת ללכת. אני אפילו לא יודעת למה אני צריכה לשים לב כדי להישמר. מה אני יכולה לעשות כדי להיות בטוחה? אני באמת מתלבטת אם ללכת למרות שזו בדיקה חשובה. אודה לכל עצה. תודה רבה

לא מכירה מצב בו לא מכסים את המתמר לפני כל בדיקה בכיסוי גומי שמושלך לפח בתום הבדיקה. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038 03

מנהל פורום צוואר הרחם