בדיקת אולטראסאונד אגן קטן

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

04/12/2023 | 22:33 | מאת: הדר

שלום רב, הופנתי למרכז בריאות האישה לביצוע אולטראסאונד אגן קטן וגינלי. בכמה מקומות קראתי שבדיקת האולטראסאונד מבוצעת ע"י טכנאית. האם באמת מבצעת את זה טכנאית ולא רופאת נשים? (מודה שזה נשמע לי מוזר וגם גורם לי קצת לחשוש שבדיקה פנימית תבוצע ככה) בנוסף, האם יש העדפה לביצוע הבדיקה בשיטה וגינלית ולא בשיטה בטנית? מה נחשב ליותר מדוייק ואמין? תודה

הבדיקה אכן מתבצעת במכבי ע"י טכנאית. הגישה הואגינלית מדויקת יותר. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם