בדיקת hpv תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

03/12/2023 | 11:28 | מאת: עדי

ד״ר גרובר שלום רב, בת 44. לפני כ 3.5 שנים עשיתי בדיקת פאפ וקיבלתי תשובה חיובית לזן 16 ו cin1 (שנה לפני בדיקת הפאפ הקודמת היתה תקינה). הומלץ לי לקבל את החיסון גרדסיל 9 ולהיות במעקב. בסיום קבלת שלושת מנות החיסון (חצי שנה לאחר הפאפ הלא תקין) בוצעה בדיקת פאפ חוזרת והתוצאה היתה תקינה (שלילי לזן 16). הנחתי שהחיסון עזר לגוף להתגבר על הוירוס. יש לציין שיש לי מחלה אוטואימונית ברקע כך שמערכת החיסון שלי פחות חזקה. מאז אחת לשנה בוצעו עוד שתי בדיקות פאפ שיצאו תקינות. לאחרונה עשו לי שוב בדיקת פאפ אך זן 16 חזר להיות חיובי ונרשם בתוצאה: anucleated squamous cells consistent with hyperkeratosis. רציתי בבקשה לשאול: 1. מה משמעות התוצאה ומה המלצתך? 2. האם יתכן שהוירוס הפך לשלילי בעקבות קבלת החיסון, ואם כן האם מותר/ממליצה לקבל מנת דחף נוספת של החיסון? 3. האם זו הדבקה חדשה או שהוירוס נשאר בגוף והתעורר מעצמו? 4. לא קיימתי יחסי מין מלאים בשנה האחרונה אך לאורך כל השנים מדובר באותו פרטנר כך שאם נדבקתי פעם נוספת זה רק ממנו. האם יכול להיות שהוא שוב נדבק ושוב הדביק אותי? 5. האם התעוררות הוירוס אצלי יכולה להיות קשורה לוירוס הקורונה? נדבקתי בקורונה לפני שנה בערך וקיבלתי את זה לא קל (כולל פוסט קורונה). 6. האם קיימת לגבר בדיקת hpv? במידה וכן היכן ניתן לבצע את הבדיקה? מעריכה מאוד את עזרתך! עדי

1. יש 2 אפשרויות: א. מעקב ב. קוניזציה 2. בדיקת הפאפ איננה מדויקת ומכאן גם התנודתיות בתשובות. 3. 2 האופציות אפשריות 4. לא בהכרח שנדבקת מחדש. יתכן ויש שפעול של הוירוס הקיים במיוחד על הרקע האוטואימוני שלך. 5. כל מצב שמחליש את מערכת החיסון יכול לגרום לכך. 6. כן, קיימת. במרפאות ייעודיות לגברים. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

03/12/2023 | 21:04 | מאת: עדי

המון תודה על העזרה! בנוגע לשאלה השניה, האם מותר לקבל מנת דחף נוספת של החיסון גרדסיל 9? יש לציין שקיבלתי את כל מנות החיסון לפני 3-3.5 שנים אבל בגלל שעזר בפעם הקודמת אז חשבתי שאולי יעזור גם הפעם. ובנוגע לבדיקה של הגבר ל hpv - קראתי באינטרנט שבודקים רק קונדולימה, האם לזה התכוונת? את מכירה במקרה מרפאה לגברים? מקונדולימה אני פחות חוששת כי אני מחוסנת..

מנהל פורום צוואר הרחם