בדיקת פאפ וקורסקופיה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

29/11/2023 | 21:42 | מאת: עדן

דוקטור שלום רב בת 26 לפני כשנה בבדיקת פאפ התגלה וירוס פפילומה לא מהסוגים המסוכנים אך היה רשום היי ריסק לפני שבוע הייתי בבדיקת קורסקופיה הרופאה שעשתה לי את הבדיקה לקחה ביופסיה ואמרה לי שהיא לא ראתה תאים טרום סרטניים ולא סרטן ושהכל נראה לה בסדר גמור אך העדיפה לקחת( לא הייתי בלחץ או משהו שדחפתי אותה לומר שנראה לה הכל בסדר ) היא כתבה המשך מעקב על פי תוצאות. א. האם נהוג לקחת ביופסיה גם כדאבל צ'ק וגם אם לא ברור כל כך ב. אם היא לא ראתה טרום ת.ס אז משמא שהטרום אם חלילה יהיה אז זה נתפס ממש בהתחלה ג. במידה וזה לא טרום אז מה זה יכול להיות למשל אני ממש מודה לך על פועלך למען כולנו תודה

ביופסיה נלקחת ממקום שרוצים לבדוק. ממליצה להמתין לתוצאת הביופסיה ולהתנהל לפי התוצאות. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם