ביופסחה שחזרה עם תוצאה cin 3

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

19/11/2023 | 22:28 | מאת: אישה

הרופא החליט לבצע ביופסיה למרות שהפאפ והקולפוסקופיה היו תקינים כי בכל זאת היה מקטע קטן שנצבע בלבן לאחר שימוש בחומץ. אציין שכל ההליך לא כאב בכלל היום קיבלתי את תוצאת הביופסיה שכללה ממצא cin 3 והרופא ממליץ על קוניזציה ואלו הן שאלותיי 1. עד כמה ההליך יכאב לי בהתחשב בעובדה שלא כאבה לי הביופסיה? 2. אמי נפטרה מסרטן השד אך איננו נשאיות של הגן BRCA, האם אני בקבוצת סיכון? 3. איך יתכן שבדיקת הקולפוסקופיה והפאפ יצאו תקינות למרות שהתגלה ממצא בביופסיה? 4. האם ישנה משמעות לכך שבבדיקת הפאפ שביצעתי לפני 5 חודשים, יצאתי חיובית לגן 16 ול31 נוספים, עחל העובדה שגילו לי Cin3? למרות שהפאפ חודש לאחר מכן היה תקין?

1. קוניזציה מתבצעת בהרדמה מקומית. 2. כן 3. הקולפוסקופיה לא היתה תקינה: ציינת שהיה אפיתל לבן ) לא תקין ) 4. השינויים יכולים להיות פועל יוצא של ה-HPV שהמצא בפאפ. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 0367020387

מנהל פורום צוואר הרחם