פפלומה וקנדלומה וקלפופיקס

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

09/11/2023 | 23:14 | מאת: ים

שלום רב ד״ר, כשלידתי, לפני שעה ושמונה חודשים, אובחנתי כנשאית לוירוס פפלומה מסוג זן 16. לאחר פאפ חוזר הרופא אמרה כי אין שינוי אך עדיין הוירוס נמצא ונוסף לכך, ראתה כי הופיעו יבלות, קנדלומה. השאלה היא כך, האם זן 16 הוא מסוכן? ואם הוירוס לא חולף לאחר זמן מה אז למה כל הנסיונות של קולפופיקס? המליצה לי לקחת קולפופיקס במשך חודשיים, היצעתי לפני כשבוע בדיקת פאפ חוזרת.. מה הסכנות של כריתת הלולאה? מה ההמלצות שלך? נ.ב עברתי לידה אחת, ואני בת 30.

לא ציינת את מימצאי הקולפוסקופיה שחשובים לצורך קביעת הטפול ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 0367020387

מנהל פורום צוואר הרחם