חיסונים לוירוס הפפילומה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

06/09/2023 | 19:56 | מאת: מורי

שלום בת 38, בדיקת hpv שלילית. כשהייתי בת 23 התחסנתי בסרווריקס. כעת רופאת הנשים המליצה להתחסן גם בגרדסיל 9. מצד אחר, רופאת פריון שמלווה אותי בשימור פוריות טוענת שאין צורך לעשות את החיסון השני אם התחסנתי בראשון, וכי לא ברורה יעילותו של החיסון השני... אשמח לשמוע את דעתך. האם התחסנות בשני החיסונים מספקת הגנה גבוהה יותר? או שזה יהיה מיותר? תודה רבה

ממליצה להתחסן גם בגרדסיל 9. הוא מקנה חיסוניות טובה יותר ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 0367020387

מנהל פורום צוואר הרחם