מה אומר התוצאות של הקולוסקופיה?

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

31/07/2023 | 17:35 | מאת: אסתר

היי אנני קיבלתי היום תשובות של בדיקת קולוסקופיה שעשיתי לפני 30 יום. רציתי לדעת מה זה אומר, אבחנה ופרטים קליניים : Cervical high risk HPV in PAP smear HGSIL in PAP smear of cervix Colposcopy Punch biopsy of cervix HPV 16+other HR HSIL בקולפו' איזורים אחדים של WE חומר לבדיקה : צוואר הרחם - ליפ עליון ותחתון תשובה היסטופתולוגית בדיקה מאקרוסקופית התקבלה צנצנת מסומנת בפרטי נבדק/ת ובה 2 קטעי רקמה בקוטר 3.0 ס"מ ו-4.0 ס"מ. בנוסף, מספר פרורי רקמה וחומר רירי בנפח 3.0 סמ"ק . בדיקה מיקרוסקופית Cervix, biopsy: - Changes consistent with HPV cytopathic effect (koilocytosis). - Transformation zone with acute and chronic inflammation and squamous metaplasia. Snomed: T - 83000 , M - 74006,40000 רופא : ד"ר' ה. דימה חתימה : ד"ר' ה. דימה מ.מ

התוצאות לא מראות את מה שהפאפ הראה. לפיכך יש לחזור על הביופסיה. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 0367020387

מנהל פורום צוואר הרחם