חשש לקוניזציה חוזרת, מפחדת נורא.

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

19/07/2023 | 10:37 | מאת: דניאל

לפני כחודשיים עברתי קוניזציה ראשונה בעקבות פאפ חיובי - זן 31 וCIN 3. הרופא לא לקח לי דגימה בקולפוסקופיה, והפנה אותי ישר לקוניזציה. להלן התוצאות שקיבלתי בדגימה 1,3,5. שאר הדגימות נמצא/או לא נמצא נגעים טרום סרטניים, אך לא בשוליים. הדגימות שהתקבלו site:Cervix (1 biopsy Conization:procedure קונוס חיצוני ליפ תחתון תפר סימון שעה 12 site:Cervix (3 biopsy Conization:procedure קונוס חיצוני שעה 9-12 site:Cervix (5 biopsy Conization:procedure קונוס חיצוני שעה 3-6 Cervical tissue from the transitional zone with high grade squamous intraepithelial lesion (HSIL, CIN III) extending to the inked surgical margin הרופא אמר לי להיות במעקב ולחזור אליו עוד 3 חודשים לביקורת, מאחר ונמצאו לי נגעים בשוליים, ולא בטוח שהכול יצא בקוניזציה הראשונה. מה הסיכוי שלי לעשות קוניזציה חוזרת? באם כן, האם זה יפגע לי בפוריות ובהריון? בנוסף, בבדיקת סיטי בטן מצאו לי דרמואיד בשחלה הימנית. הרופא אמר לי גם כן להישאר במעקב כי מדובר ב-2X2 ס"מ. האם זה שפירי? האם זה פוגע לי בפוריות או יפגע במהלך ההריון? יש לציין שאני בת 27, ללא ילדים. ומפחדת שיהיו בעיות.

- בדיוק כפי שנמסר לך - דרמואיד: שפיר. למעקב ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 0367020387

מנהל פורום צוואר הרחם