צוואר מדמם-אקטורפיון

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

16/07/2023 | 11:36 | מאת: ליה

צוואר מדמם במגע. בדיקת פאפ מלפני שנה תקינה וגם קולפ' , במהלך קולפ' שבוצע אצל דר ליאת בנימין בוצעה מריחה של חומר שצמצם את האקטורפיון בערך פעמיים. משתמשים בהמלצתה בחומר סיכוך לצמצם את הסיכוי לדימום. עכשיו שוב נקלח פאפ ליתר בטחון למרות שהרופאה ראתה את האקטורפיון ונקבע תור לקולפ' . מה ניתן לעשות עוד למנוע את הדימום? (נאמר לי שיש אפשרות לצרוב בלייזר אך לא מעוניינת כי זה יכל לגרום ללידות מוקדמות) הבנתי שזה תקין וזה בסדר אך כל פעם שזה קורה , היתה תקופה שהדימום ממש פחת ולאחרונה חזר שוב להיות קצת יותר... האם כדאי להמשיך לעקוב בקולפ' ולצרוב עם החומר? כי זה הצטמצם מפעם לפעם.. וזה יכול להיעלם.?

אם הדימום מטריד ניתן לצרוב באמצעות חשמל או לייזר. אין קשר ללידות מוקדמות. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 0367020387 03-

16/07/2023 | 12:12 | מאת: ליה

האם החומר ששמים בקולפו, ונראה שמבדיקה לבדיקה צמצם את האקטוריפיון. יכול להעלים אותו?

ח. אצטית איננה מכווצת אקטרופיון. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 0367020387 03

מנהל פורום צוואר הרחם