שאלה מעניינת.

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

27/06/2023 | 19:07 | מאת: מירי

שלום. שאלה שמעניינת. ידוע שבדיקות פאפ היום הן חדשניות, אשר בודקות את נוכחות hpv. ובמידה וחיובי,אז על אותה בדיקה בודקים אם חלו שינויים בתאים. שאלתי היא - אם חלה הדבקה בוירוס , והוא חלף אחרי שנה(ידוע שבדיקות פאפ עושים כל 3 שנים) אך התחיל לעשות שינוים בתאים,ואז באים לפאפ שגרתי והבדיקה מראה שלילי לנוכחות הוירוס, הרי הוא כבר חלף, אז מין הסתם שאם שלילי לא יבדקו את התאים , אך בינתיים השינוים חלו ומתקדמים.. והוירוס כבר חלף,אז איך בעצם אפשר להעלות על שינויי התאים?

במידה וחלה הדבקה בוירוס מבצעים בדיקה כל שנה ולא כל 3 שנים. בנוסף, נוכחות hpv מחחיבת הערכה מתקדמת יותר כדי לשלול שינויים בתאים. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 0367020387

מנהל פורום צוואר הרחם