שאלה אחרונה :).

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

11/06/2023 | 18:18 | מאת: מורן

הי ד״ר.מצטערת שאני קצת מעיקה אבל זו שאלה אחרונה רק כי נורא חשוב לי להבין.אשמח לתשובה מפורטת ומובנת כדי שאוכל להבין ולהניח לנושא.תודה ממש!! 1)כאשר נצפה ממצא פתולוגי ונלקחת ביופסיה למה אני רואה שכל הרופאים עונים שרוב הסיכוים שיחזור תקין..את אומרת שאם חוזרת תשובה תקינה אז יש שתי אופציות או אינטרפרטציה של הרופא או לקיחת ביופסיה שזזה, אז למה יש אופציה שיחזור תקין?אולי מתכוונים שאכן חוזרת תשובה שיש שינוי ברקמה שנלקחה אבל זה שינוי רגיל/שפיר/שאינו מקושר לhpv ודיספלזיה? וזה בעצם מבחינת הרופאים נחשב ״לתקין״? 2)במקרים שנצפה ממצא חשוד בקולופו׳ ונלקחת דגימה האם התשובה הפתולוגית תהיה רוב הסיכוי דיספלזיה? או ״תקינה״(שינוים הורמונליים/שפירים/דלקתיים)? מקווה שהבנת למה אני מתכוונת ניסיתי להסביר את עצמי הכי טוב שאני יכולה :)

לא תמיד יש התאמה בין המראה הקולפוסקופי לתשובה הפתולוגית. זו עובדה ידועה ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 0367020387

מנהל פורום צוואר הרחם