המשך........ביופסיה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

08/06/2023 | 23:36 | מאת: מורן

תודה על תשובתך אבל זה קצת סותר שאת אומרת שאין אפשרות שרקמה תקינה ונורמאלית תעלה חשד כלא תקינה, אז איך ישנם מקרים בהם לוקחים ביופסיה שרואים ממצא חשוד ובכל זאת הביופסיה תקינה, משמע רקמה נורמלית ותקינה…וגם ראיתי שהגבת למישהי בשאלה של AWE שנצפה ורשמת לה רוב הסיכוים שהביופסיה תצא תקינה.מרגישה מבולבלת

אם הרקמה תקינה- לא לוקחים ממנה ביופסיה. אם היא לא תקינה ולוקחים ביופסיה והתשובה חוזרת תקינה אזי או שהיתה אינטרפרטציה שגויה של הבודק או שהביופסיה זזה מילימטר הצידה. לכן חשוב המעקב. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 0367020387

מנהל פורום צוואר הרחם