נגיף הפפילומה.

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

04/06/2023 | 11:17 | מאת: לימור

במידה וחושדת שלפני שנתיים שלוש נדבקתי בוירוס אחרי מגע ,ואני עושה כיום בדיקת פי סי אר לנוכחות הנגיף והוא לא נמצא בגוף האם אני יכולה להירגע מ״הדבקה זו״כי אולי כן נדבקתי באותו זמן והנגיף חלף ספונטנית ולא עשה לי נזק. או שגם אם חלה הדבקה לפני שנתיים שלוש זה יכול פתאום להתפרץ כעת? או שאם נדבקים אז ישר הנגיף בגוף ואפשר לגלות אותו בבדיקה לנוכחתו? האם יתכן שנדבקים ואז הוירוס דוגר /רדום ואינו מתגלה ורק אחכ שפעיל מתגלה? או שבבדיקת פי סי אר אפשר לגלות את הוירוס אם קיים בגוף בכל מצב שלו.. דגירה, רדום , פעיל.

הוירוס יכול להיות רדום שנים ולהתפרץ כשהתנאים מאפשרים זאת. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 0367020387

מנהל פורום צוואר הרחם