מטפלזיה יכולה להיעלם לאחר עשור? ובכלל מה זה?

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

12/04/2023 | 20:05 | מאת: אהרונה

ערב טוב, לפני כעשור בבדיקת קולופוסקופיה הרופאה רשמה שיש מטפלזיה WE ו- OG עדין בשעות 7-8,1-2. מה זה אומר בבקשה? וכיום בבדיקה חוזרת לא נרשם מטפלזיה כלל אלא אקטרופיון. האם המטפלזיה יכולה להיעלם ולהפוך לאקטרופיון? קראתי מטפלזיה שינויים של תאים שיכולים חלילה להפוך למשהו אחר.. אבל מטפלזיה לא הוזכרה כלל כיום. רק אקטרופיון. אשמח רק להסבר במקום לגשת אל הרופאה תודה רבה

מצויינים שינויים בתאים של צוואר הרחם. מטפלזיה ואקטרופיון הם 2 מימצאים בצוואר הרחם ואין קשר ביניהם. שניהם שפירים. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים, פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם