התעוררות מחודשת של זן פפילומה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

24/01/2023 | 19:56 | מאת: אנונימית

שלום, לפני 3 שנים- ספטמבר 2019 (בגיל 30) יצאה לי בדיקת פאפ לא תקינה. התגלו זנים 31,42 בוצעה בדיקת קולפוסקופיה עם ביופסיה. הממצאים העלו cin1 ומעט נגעים בcin2 הומלץ על מעקב כל חצי שנה של פאפ וקולפוסקופיה גם כאשר הפאפ תקין (מניחה שגם בגלל שעדיין לא היו לי ילדים ורציתי הריונות). מאז ב״ה בדיקות הפאפ והקולפוסקופיה יצאו תקינות . בדצמבר האחרון (12.22) ביצעתי פאפ שחזר היום לא תקין עם זן 31. מה המשמעות של התעוררות מחודשת של הזן וסיכוייה חלילה להוביל לסרטן? קבעתי כמובן תור לקולפוסקופיה אבל אשמח לחוות דעתך עד אז מודאגת :(

הסכון לסרטן צוואר הרחם הוא נמוך. עלייך להיות במעקב צמוד של פאפ וקולפוסקופיה וטפול. ד"ר עדה גרובר מומחית ברפואת נשים יועצת צוואר הרחם טל. 036702038

26/01/2023 | 06:59 | מאת: אלמונית

תודה על תשובתך ד״ר גרובר. איזה סוג טיפול זה מצריך- צריבה/ הקפאה או יותר בכיוון של קוניזציה? אני מניחה שזה תלוי כמובן בממצאי הקולפוסקופיה אבל אשמח להבין את כוונתך ב״טיפול״.

מנהל פורום צוואר הרחם