האם השמת תפר צווארי לפני הריון משפיע על קליטת הריון?

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

13/01/2023 | 09:47 | מאת: אורי

שלום עברתי כריתת צוואר רחם (חלק מאוד קטן נשאר) עקב גידול סרטני.לא נזקקתי לשום טיפול לאחר הניתוח🙏🏻 כיום עוברת טיפולי פוריות. ושאלתי האם קיים סיכוי שהעובר לא מצליח להשתרש ברחם ונפלט החוצה מאחר ואין תפר צווארי שיחזיק? עובר בכלל יכול להיפלט החוצה מהרחם..? האם הסיכוי הזה קיים? רופאי בדיון קבעו כי יש לבצע תפר במהלך שבוע 11-15 כאשר אהיה בהריון. תודה רבה לשאלתי שמהדהדת ולא נותנת לי מנוח.

כשנשאר חלק קטן מצוואר הרחם, קיים חשש שהרחם ההריוני הגדל ילחץ עליו ויגרום לפתיחתו. לכן, מומלץ לתפור את צוואר הרחם בסוף הטרימסטר הראשון, כשחלף רב הסכון להפלה ולפני שהרחם גדול ולוחץ על הצוואר. " פליטת עובר" זה שם נרדף להפלה. ד"ר עדה גרובר מומחית ברפואת נשים יועצת צוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם