קוניזציה/ צריבה בלייזר

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

03/11/2022 | 10:28 | מאת: יעל

הי ד"ר, בת 34, לפני 8 שנים עברתי קוניזציה בעקבות hpv 16 ב2019 בבדיקה שגרתית יצא לי שוב hpv חיובי אבל לא מזנים 16 ו18, המשכתי להיות במעקב כולל קולופוסקופיה והכל היה תקין, וקיוויתי שהוירוס יחלוף לבד. לפני 8 חודשים ילדתי אחרי שבוע 40 לידה רגילה לאחר הלידה עשיתי שוב בדיקה שגרתית והפעם בקולוסקופיה היו שינויים בצוואר(cin2) הרופא הציע לי 2 אפשרויות: 1.לעשות שוב קוניזציה עם סיכון ללידה מוקדמת 2. לבצע צריבה בלייזר אבל לקחת בחשבון שיש סיכוי לפספס אזורים ואז כן יהיה צורך לעשות קוניזציה אני ובעלי רוצים עוד ילד בשנה הקרובה, אני יודעת שהחלטה איזה טיפול לבצע שלי בלבד אבל בגלל שזאת פעם שנייה אני רוצה הריון נוסף וחוששת מלידה מוקדמת 1. האם הטיפול בלייזר אכן מומלץ במקרה שלי? 2. אם אני מחליטה לבצע קוניזציה כמה זמן מומלץ לחכות להריון כדי שלא תהיה לידה מוקדמת? תודה רבה!

1. אפשר לטפל בלייזר 2. הסכון ללידה מוקדמת נובע מגודל הקונוס. כבר כעבור חודש מהקוניזציה, יש החלמה מלאה . עדה גרובר מומחית ברפואת נשים יועצת צוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם