קולפוסקופיה - אי וודאות

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

19/10/2022 | 11:11 | מאת: שאלה

שלום, בת 40, בריאה, פאפ עם אסקוס לפני יותר מ-5 שנים אך מאז פאפ וקולפוסקופיה תקופתיים יוצאים תקינים. בקולוסקופיה אחרונה כתוב בסיכום ביקור: צוואר רחם נצפה חלקית, על חלק נצפה ואקסוסרויקס. ללא מוזאיקה או פונקציות ללא אברציה בכלי דם שילר תקין. לא נאמר לי שצריך משהו מעבר למעקב שגרתי אצל רופא מטפל לפי הגיל. מה זה אומר נצפה חלקית ו-ואקסוסרויקס? האם ממצא לא תקין? מעיד על דלקת או משהו אחר (מתכננת הריון וחוששת מפגיעה בפוריות)? האם קשור לכך שהבדיקה בוצעה יומיים אחרי שנגמר מחזור? תודה

לפי התאור: הקולפוסקופיה תקינה. אך לא ברור למה התכוון הבודק כשכתב "נצפה חלקית". יש לבדוק אתו עדה גרובר מומחית ברפואת נשים יועצת צוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם