קוניזציה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

09/09/2022 | 09:49 | מאת: נורית

שלום, אני בת 50 מזה שנתיים בדיקת PAP HPV OTHER SIL LOW GRADE בבדיקת קולופוסקופיה הכל תקין האם במצב זה כדאי לבצע קוניזציה. אני מעדיפה לא לבצע פעולות כירורגיות שלא לצורך , ואני מתלבטת. תודה רבה

2 האופציות לגיטימיות: ביופסיה או מעקב. האם עד כה לא נלקחה לך ביופסיה? עדה גרובר מומחית ברפואת נשים יועצת צוואר הרחם טל. 036702038

10/09/2022 | 23:49 | מאת: נורית

תודה על המענה, נלקחה ביופסיה. יצאה תקינה. הרופא ממליץ על קוניזציה, אני פחות רוצה. השאלה אם תוך חצי שנה (עד הבדיקה הבאה) , זה יכול להתפתח לדרגה גבוה של ממאירות .

מנהל פורום צוואר הרחם