תפר לפני הריון מספר שאלות

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

11/08/2022 | 13:07 | מאת: לילך

שלום ד"ר, גיל 30 הריון ראשון הסתיים בשבוע 17 ירדו המים אולי זיהום, אחרי ההפלה עשיתי היסטרו ניתוחי הסרת מחיצה שלא ידעתי על קיומה כחודשיים אחרי היסטרו שוב הריון, לקחתי נרות פרוגסטרון , כדור מקרודנטין הייתי "מכוסה" היטב מבחינת ההריון והייתי בשמירת הריון מעקב אצל מומחה הריון בסיכון. בשבוע 21 נעשה תפר חירום בגלל התקצרות צוואר משפכי, שבועיים לפני הלידה אושפזתי וילדתי בשבוע 25 בניתוח קיסרי חירום, להריון הבא אמרו תפר בטני לפני הריון 1)האם יש קושי להיכנס להריון עם תפר שעושים לפני הריון 2) מה הסיכוי לסחוב הריון עם תפר שכזה כמה שיותר 3)האם אפשר לעשות את התפר הבטני בשבוע ממש מוקדם להריון ולא לפני הריון כי עברתי קיסרי 4)איזה מומחיות של רופא נשים עושה את התפר כלומר רופא שעושה היסטרוסקופיה? אשמח למענה,תודה

1. לא 2. זאת הסיבה שעושים תפר זה: כדי לסחוב הריון כמה שיותר 3. לא ולא 4. גם מהתחום המיילדותי וגם מהתחום הגניקולוגי. יש לוודא שהגניקולוג מיומן בכך בלי קשר לשיוכו. עדה גרובר מומחית ברפואת נשים יועצת צוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם