קולופוסקופיה ולקיחת ביופסיות

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

26/07/2022 | 16:25 | מאת: גל

שלום ד"ר אני בת 42.6 בחודשים האחרונים הופיע לי הפרשות חומות ודימום קל כשבוע וקצת לפני מחזור בדיקת פאפ תקינה נשלחתי גם לקולופוסקופיה שממנה נלקחו 6 ביופסיות הרופאה טענה שהיוד שהזריקה לא צבע את כל הצוואר ומהאזורים הללו נלקחו ביופסיות והסירה גם 2 פוליפים האם בכל בדיקה כזו נלקחות ביופסיות ? האם היוד מהימן ובהכרח מראה על אזורים חשודים ? יכול להיות שההפרשות נובעות מירידה בהורמון ולאו דווקא משהו מדאיג . אודה לתשובה אגב זה לא קורה לי לאחר יחסי מין ( 2 רופאים שאלו אותי ) הם זו נקודת אור

בבדיקה זו ביופסיות נלקחות לפי הצורך. יש להמתין לתשובה ולטפל בהתאם. עדה גרובר מומחית ברפואת נשים יועצת צוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם