תוצאות בדיקות........

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

24/01/2022 | 11:23 | מאת: גל

שלום בת 47, בריאה. רזה ולא מעשנת. בגיל 40 עשיתי 6 טיפולי פוריות ללא הצלחה ואין ילדים. אין היסטוריה משפחתית של סרטן שד או רחם. לפני שלושה חודשים הפסיק המחזור, למרות שלעיתים יש לי הפרשה צמיגית ליום/יומיים. 1. האם זה ביוץ ויתכן ויחזור המחזור? לאימי הפסיק המחזור אחרי גיל 50, נדמה לי בגיל 53 וגם לסבותיי אחרי גיל 50. 2. הפסקת מחזור היא גנטית? לפני חצי שנה נעשתה בדיקת פאפ ויצאה תקינה. לפני שבוע נעשו בדיקות ממוגרפיה וUS שד. הן יצאו תקינות אבל בבדיקת US שד נתגלו מספר ציסטות בשד ימין חיצוני עליון בגודל 0.9 ס"מ, אין עדות לגוש סולידי. דרוג BIRADS -2 ובבית שחי אין בלוטות לימפה מוגדלות. מצאתי בבית בדיקה נוספת מלפני 5 שנים שUS יצא תקין ללא ציסטות דרוג BIRADS - 1, בבדיקת הUS השבוע הבודקת אמרה לי שהמרקם בשד אצלי סמיך. 3. האם עליי לעשות בחודש הקרוב US שד נוסף לבדוק אם הציסטות נעלמו? 4. האם בגלל גילי והפסקת המחזור וטיפולי הפוריות ומבנה שד סמיך, עליי להיות במעקב צפוף יותר? קבעתי תור לכירורג שד לחודש הבא ואין פורמים לכירורגיית שד לכן אני שואלת אותך תודה.

אתייחס לחלק הגניקולוגי של שאלתך: על מנת לקבוע באם השחלות פעילות, יש לבצע בדיקה ייעודית. גיל סיום הווסת הוא בנטייה משפחתית, לא ממש עפ"י דרך הורשה גנטית. לגבי השד, יש להיוועץ בכירורג. ד"ר עדה גרובר מומחית ברפואת נשים יועצת צוואר הרחם טל. 036702038

24/01/2022 | 13:27 | מאת: גל

תודה מה ההבדל בין נטיה משפחתית לגנטיקה? וההפרשה הצמיגית שמגיעה ליום יומיים זה ביוץ? אין לי גרד אז לא נראה לי שזו פטריה או דלקת

נטייה משפחתית זו ההסתברות הגבוהה יותר שאם לבן משפחה היתה בעייה מסויימת שגם לאחר תהייה אותה בעייה. דרך הורשת גנטית מתנהגת עפ"י מתווה מסוים ואז ההסתברות למחלה היא מדודה: 25%, 50%, בתאחיזה ל-× וכו. אם הבדיקה לתפקוד שחלות תעיד על הפסקת הפעילות השחלתית, מובן שביוץ זו לא אופציה.

מנהל פורום צוואר הרחם