אני גבר בסוף שנות ה-30 ורוצה לשאול,

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

11/06/2007 | 08:22 | מאת: יוסי

האם וירוס הפפילומה עלול לגרום לנזק לגבר? האם הוירוס יכול לחדור לאיברי הפה והגרון ואם כן,איך אדע שזה שם? האם גם גבר צריך לעבור בדיקת פאפ באברי הפה או אברי המין שלו? האם הוירוס מסוכן רק לאישה או שאולי מסוכן לכולם כתוצאה מיחסי מין אורליים? האם ביחסי מין אנליים הוירוס יכול לחדור למעיים דרך פי הטבעת ואם כן,האם הוא יכול לגרום לנזק באזור ההוא? הנטיה של הוירוס הזה הוא לגרום לסרטן צוואר הרחם השאלה היא האם הוא עלול לגרום לסרטן גם באברים אחרים בגוף? אני יודע שזה די הרבה שאלות,אבל את כולן אספתי מחברים וחברות שמאד רוצים לדעת. אשמח לקבל תשובה לכל אחת מהשאלות באופן ספציפי ולא תשובה כוללנית תודה רבה מאד.

נכון לעכשו, לפי פרסומי ה-CDC האמריקאי, אין מידע לגבי המהלך הטבעי של וירוס ה- HPV בגברים. לכן גם אין המלצות מסודרות לדרכי מעקב בגברים. בנשים יש המלצות מוגדרות היטב. בנשים יש גם בדיקה ציטולוגית שניתן לסמוך עליה באחוזים מסויימים. בגברים לא הראו קורלציה טובה בין בדיקה ציטולוגית למצב קליני וגם אין הרבה מעבדות שמיומנות בכך. לכן המלצתי לך: ללכת להיבדק בבדיקה קלינית ומיקרוסקופית אצל רופא שמתמצא בנושא בהתמחות הרלוונטית לאבר בגוף שנחשף ל- HPV .

13/06/2007 | 16:29 | מאת: יוסי

נראה לי ששאלתי המרכזית נותרה ללא מענה. אנסה שנית, איך גבר אמור לדעת שנחשף לוירוס הזה? יש סימנים חיצוניים להדבקה בו? במילים אחרות, האם כל גבר המקיים יחסי מין צריך לבדוק עצמו מידי פעם ואם כן,איך והיכן? כמו כן,לא ענית לי האם הוירוס עלול להדביק איברים נוספים כמו: גרון,לשון,פי הטבעת וכו.ואם כן,האם זה אומר כי הוא לא מסוכן רק לנשים אלא לכלל האוכלוסיה?

13/06/2007 | 16:30 | מאת: יוסי

נראה לי ששאלתי המרכזית נותרה ללא מענה. אנסה שנית, איך גבר אמור לדעת שנחשף לוירוס הזה? יש סימנים חיצוניים להדבקה בו? במילים אחרות, האם כל גבר המקיים יחסי מין צריך לבדוק עצמו מידי פעם ואם כן,איך והיכן? כמו כן,לא ענית לי האם הוירוס עלול להדביק איברים נוספים כמו: גרון,לשון,פי הטבעת וכו.ואם כן,האם זה אומר כי הוא לא מסוכן רק לנשים אלא לכלל האוכלוסיה?

מנהל פורום צוואר הרחם