צריבה בנרתיק ללא חיידק

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

23/08/2021 | 14:52 | מאת: שירה

דר' עדה שלום רב, מתנצלת מראש על אורך המייל, אך אנסה לפרט כמה שיותר על מנת להעזר בתשובותיך. בת 63. לא לוקחת כדורים, בריאה בדרך כלל. בגיל המעבר מגיל 49. סבלתי בעבר מתופעות גיל המעבר כגון גלי חום שחלפו עם השנים ללא כל טיפול. בעברי cin1, עברתי פעמיים הקפאה מפאת גילי כל נאמר לי. עברתי בדיקת לגילוי זנים והבדיקה היתה תקינה. מאז במעקב אחת לשנתיים קולפוסקופיה וםאפ. סבלתי מספר שנים מידי פעם מאז גיל המעבר מהפרשה מוגלתית צהובה, שעם הזמן וללא כל טיפול מכוון , כי לא נמצאה הבעיה, כעת כמעט שנתיים שאני לא סובלת מאותה הפרשה. מידי פעם אני סובלת עדיין מצריבה בנרתיק. כל פעם רופא הנשים אומר שיש לי יובש בנרתיק והמליץ לקחת ווגיפם, דבר שלא רציתי , בגלל ההורמונים, ובכלל שאני ברמת סיכון במשפחה. לא מקיימת יחסי מין,כבר מספר שנים, והצריבה בנרתיק אינה קשורה לקיום יחסים, אלא מתעוררת מידי פעם ללא כל קשר. בדרך כלל היתה חולפת לאחר כדבוע שבועיים מאליה. כעת צריבה למעלה מחודשיים ללא הפסקה, כל הזמן. כשאני עורכת מידי פעם בזמן הצריבה בדיקות שתן כללית תמיד מופיעה לי כדוריות דם לבנות בין 250-500. כדוריות דם אדומות בין 10-30. תרבית שתן שלילית. בדיקות לpcr מחלות מין תקין. תרביות וגינליות תמיד תקין, במהלך שנים, פעם יצא לי סטרפטוקוק מסוג אוראוס, ואמרו לי שזה לא מה שגורם לי לצריבה. כעת, מכיוון שאני כאמור סובלת כבר חודשיים מצריבה בנרתיק, ללא הפרשות, ובדיקות לשתן לכללי כדוריות דם לבנות 500 כדוריות אדומות 20 חלבון 10 תרבית שתן שלילי. פניתי לאורולוג שעשה לי בירור לליקוציטוריה, שכלל אולטרסאונד כליות ושתן תקין. בדיקות למחלות מין pcr תקין בדיקת שתן לשחפת תקין. שתן לציטולוגיה תקין נרשם כך : Inflammatory smears. Negative for high grade urothelial carcinoma. האורולוג אמר שמקור הצריבה אינה ממקור אורולוגי. והמשך מעקב רופא נשים. פניתי לרופא נשים שאמר לי לקחת ווגיפם לטיפול ביובש בנרתיק, כי אולי זה הגורם לצריבה. שאלותיי : האם יתכן יובש בנרתיק שיגרום לי לצריבה כל כך ממושכת ? האם בגלל יובש בנרתיק יש כדוריות דם לבנות ? התשובה של שתן לציטולוגיה, כתוב לפי מה שאני מבינה שיש דלקת, אז כיצד ניתן לבדוק איזו דלקת זו? הרי תרבית שתן יוצאת תקינה, משטח וגינלי- תקין בדיקות למחלות מין ודחםת תקין. אז מה אומרת התשובה של התיאולוגיה, אם האורולוג מפנה אותי לרופא נשים? כיצד ניתן לדעת ממה יש לי כדוריות דם לבנות? היתכן יובש בנרתיק בגלל גיל המעבר שיכול לעשות כדוריות דם לבנות בשתן? וזה בנרתיק? אני לא רוצה לקחת ווגיפם, בגלל סיכון עם ההורמונים, יש משהו אחר שניתן לקחת? איזה בדיקות לדעתך ניתן עוד לעשות על מנת לדעת ממה נגרמת הצריבה וגם לגבי כדוריות דם לבנות??? האם תשובת השתן לציטולוגיה תקינה? מבינה שיש אלמנט של דלקת, מה זה אומר? תודה לתשובותיך ותודה על סבלנותך הרבה. בברכה

אשמח לעזור ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם