HPV חיובי OTHER TYPES

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

29/07/2021 | 10:39 | מאת: בהלם מתוצאת פאפס

שלום דר' בת 51 נשואה 22 שנים ומאז רק איתו קיימתי יחסי מין וכך גם הוא רק איתי. תמיד פאפס היה תקין עד לבדיקה האחרונה בחודש יוני 2021 שיצא חיובי HPV OTHER HIGH RISK TYPES POSITIVE 31,33,35,39,45,51 52,56,58,59,66,68 1- האם ייתכן שנדבקתי בוירוס לפני הנישואין ורק עכשיו התפרץ אחרי 23 שנה? 2- האם בגילי יש מצב שהוירוס ייעלם ולא יתפתח לטרום סרטני? אם כן כמה זמן יכול לקחת שייעלם? 3- אני עם מירנה 4 שנים עקב דימומים קשים שהיו לי. האם המירנה וההורמונים מקשים על מערכת החיסונית להילחם בוירוס? 4- למרות שלא מקיימים יחסי מין בשנים האחרונות הוא צריך להיבדק? 5- האם הנגיף יכול להדביק אזורים אחרים בגוף אצלי כמו פי הטבעת, לוע ופה למשל? 5- הגניקולוגית הפנתה אותי לקולפוסקופיה ורשמה בהפניה HPV - LG SIL CIN I. האם כדאי כבר שיעשו קוניזציה בגלל הגיל ושלא יקחו סיכון? 6- מלפני שנתיים בערך מופיעה אצלי בעור פריחה אדומה ומגרדת בכל חלקי הגוף בעיקר באזור הצוואר וחלק עליון. ייתכן שזה קשור לוירוס ה-HPV? מתנצלת עם כל השאלות פשוט לא מבינה מאיפה נחת עלי פתאום ואני בהלם. אשמח להתיחסותך. תודה רבה רבה

1. כן 2. כן 3. לא 4. לא 5. לא 6. לא ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם