בדיקת פאפ המראה על דלקת בצוואר ברחם

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

27/07/2021 | 18:03 | מאת: מעיין

שלום, הייתי אצל הרופאת נשים לפני חודשיים ועשיתי בדיקה כללית שהראו על תקינות של הרחם והחצוצרות ובדיקה ידנית טובה . ואין נוזל באגן. עשיתי בדיקת פאפ וקיבלתי תשובה אחרי חודש וחצי - negative for intra. Epith. Lesion or malignancy ובנוסף נכתב - severe inflammatory - שאומר על דלקת חריפה בצוואר הרחם . הרופאה התקשרה להודיע לי ואמרה שאצטרך להגיע לביקורת בין 3 חודשים לחצי שנה . אני לא מבינה למה אם קיימת לי דלקת בצוואר הרחם והיא יכולה להתפשט לרחם ולחצוצרות לא מטפלים מיד?? ואומרים לי להגיע לביקורת? בנוסף אני נשואה טריה ומנסה להכנס להריון 8 חודשים- האם יכול להיות בגלל הדלקת אני לא מצליחה?

צוואר הרחם הוא אבר שנמצא בסביבה חיידקית עשירה כל הזמן. מטפלים בדלקת כאשר הקליניקה מצדיקה זאת. מה שיכול להקשות על כניסה להריון זו דלקת באגן. כמובן שיש לברר מה הסיבה לכך שאת לא מצליחה להרות. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם