חובת ביצוע פאפ לשומרת ביחסים

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

24/06/2021 | 14:36 | מאת: נורית

שאלה בעניין הפאפ.. יש לי צוואר רחם מדמם, והבנתי שבדיקות פאפ אינן בגדר חובה עבורי, שכן הסיכוי לתוצאה חיובית או אפסי, כיוון שאני מקיימת יחסי מין רק עם בעלי, ומעולם לא קיימתי עם אדם אחר, וגם עבור בעלי אני הראשונה. האם זה נכון ואיני צריכה לבצע בדיקות פאפ למרות שצוואר הרחם שלי מדמם לעיתים?

במקרה דלך מומלץ לעשות גם פאפ וגם קולפוסקופיה. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 03670202

מנהל פורום צוואר הרחם