פפילומה בהריון גורמת הפלה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

13/06/2021 | 01:37 | מאת: יעל

דר. גרובר שלום, בשנתיים אחרונות חוויתי 3 הפלות ברצף. כאשר 2 מהן החלו עם חום גבוה. פעם אחת - חום למשך מס. שעות ואז : הפלה פעם שניה - חום למשך כשבוע ימים ואז: הפלה שתיהן בליווי דימום. ובשבוע 10 / 11. שליש ראשון. פעם שלישית - שק ללא עובר. **בעת כל ההפלות היה בגופי וירוס פפילומה** זן 51 ו 53 : high risk. קולפוסקופיה תקינה. לאחר בירור מקיף להפלות חוזרות - לא נמצאה סיבה להפלות. לציין שבבית ילד בן 7 בהריון איתו לא היה בגופי פפילומה ! אני שואלת : האם וירוס הפפילומה גורם לחום גבוה *בעת* הריון ?! האם הוירוס הזה גרם לי לאבד 3 עוברים ? אני גמורה מעצם הידיעה הזאת. חלק מהרופאים טוענים שיש מחקרים שמראים קשר בין פפילומה והפלה וחלק לא. הריי זה וירוס נפוץ, אז כל הנשים ההרות שיש להן פפילומה מפילות עם חום גבוה ?! אודה לדעתך. מיואשת ומפוחדת.

לא ידוע עד כה קשר כזה. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם