מחיצה צוואר רחם - משמעות

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

09/06/2021 | 22:36 | מאת: רינתיה

שלום, יש לי מחיצה נרתיקית שממשיכה לצוואר הרחם. בוצעה הסרת מחיצה בנרתיק בלבד. הצוואר עדיין מחולק. בבדיקת היסטרוסקופיה נמצא שהרחם עצמו ללא מחיצה. 1. מה המשמעות של מחיצה בצוואר הרחם מבחינת פריון והריון? 2. האם ניתוח הסרת מחיצה בצוואר הרחם הוא פרוצדורה מורכבת? 3. מה השיקולים בעד ונגד להסרת המחיצה? תודה

1. במידה ויש מעבר, לא אמור להפריע לפריון ולהריון. עלול להוות בעייה בלידה ואגינלית. 2. לא מורכב 3. בעד: לאפשר לידה ואגינלית. נגד: כל התערבות כירורגית עלולה ליצור הידבקויות. ד"ר עדה גרובר מומחית בגניקולוגיה, מיילגות ופריון יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם