אי התאמה בין ביופסיות קולפוסקופיה וקוניזציה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

04/05/2021 | 00:24 | מאת: שלי

היי, בהמשך לשאלה קודמת על אי התאמה בין הביופסיות בקולפוסקופיה לזו של הקוניזציה. קודם כל האם זהו מצב שכיח? הגבת לי כי ההסבר לכך הוא: 1. או שה- cin1 הוסר בשלמותו בעת הביופסיה 2. או שהקוניזציה לא כללה את מקום ה- cin1. שאלתי היא איך בודקים מה מהאפשרויות היא הנכונה? יהיה עליי לעבור קולפוסקופיה וביופסיה נוספת? ומדוע שהקוניזציה לא תכלול את מקום הcin1 אם זו המטרה שלשמה נעשתה הקוניזציה? תודה רבה!!

בכל מקרה את צריכה להיות במעקב קולפוסקופי ארוך טווח שמטרתו לגלות נגעים מבעוד מועד. ומדוע שהקוניזציה לא תכלול את מקום הcin1 אם זו המטרה שלשמה נעשתה הקוניזציה?- אין כוונה כזו מלכתחילה אך הדברים קורים. ד"ר עדה גרובר מומחית בגניקולוגיה, מיילגות ופריון יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם