בדיקת פאפ

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

13/04/2021 | 22:43 | מאת: גלי

שלום, לפי מה שהבנתי בבדיקת פאפ לוקחים דגימה מהתאים שבצוואר הרחם באמצעות מברשת מסויימת. זה נשמע לי מאוד כואב ולא נעים. אני כנראה אמורה לעבןר בדיקה כזו בקרוב, האם זה באמת כל כך כואב כמו שזה נשמע? האם יש תופעות לוואי אחרי ביצוע בדיקה כזו? למשל, דימום, נפיחות, אדמומיות וכו . אשמח לתשובה תודה (:

הבדיקה אינה כואבת כלל ואינה כרוכה בתופעות לוואי. לעתים עלולה להיות הפרשה דמית באם נגרמת פציעה של צוואר הרחם בעת הנטילה. עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם