חיסון פפילומה והחצנה צווארית בהריון

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

05/04/2021 | 12:21 | מאת: הריונית

שלום, אודה למענה ל2 שאלות 1. בגיל 22 לאחר cin1 וקונסיגנציה קיבלתי חיסון סרווריקס. מאז ועד היום (אחרי 12 שנה) כל שנה פאפ תקין תודה לאל. הומלץ לי על גרווסיל. יש שאומרים שלא כדאי לקחת גרווסיל אחרי שהתקבל חיסון סרווריקס. למה?? האם הבעיה בטיחותית? או חוסר יעילות? או סיבה אחרת? 2. אובחנתי לפני 10 שנים עם אוקטפריון. צוואר מדמם צריבות וטיפול בדאלצין. לבסוף הפנו אותי לצריבה בלייזר. החלטתי לוותר הוסבר לי שזו בעיה קוסמטית ולא רפואית ורציתי לסיים עם לידות. היום אני בהריון ראשון בגיל 34 שבוע 7. לאחר טיפול ivf עם תמיכה של קרינון. ב4 ימים האחרונים פתאום יש התנפחות של צוואר הרחם הופעה של כלי דם מרובים הפרשות מרובות עם דימום קל. האם תיתכן צמיחה של ממצא בצוואר הרחם תוך שבוע? רופאים שטיפלו בי לטיפול פריון לא ראו כלום לפני כן ופאפ תקין. האם תיתכן השפעה של הריון או פרוגסטרון? תודה.

1. אפשר להתחסן בגרדסיל 2. יש לבדוק על מנת לתת חו"ד ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

15/04/2021 | 16:26 | מאת: עדכון ושאלה

המדובר בפוליפ ונלקחה ביופסיה. האם ייתכן מקרה של צמיחת פיליפ בצוואר הרחם בגודל 2 סמ תוך חודש? בעקבות נטילת הורמונים או פרוגסטרון לתמיכה? שכן חודש לפני כן "לא ראו" אותו בצוואר הרחם.

מנהל פורום צוואר הרחם