ביופסיה cin1 וחשד ל-cin2

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

22/02/2021 | 12:07 | מאת: דנית

היי, בת 26 ללא ילדים ומתכננת בעתיד. לאחר ביופסיה התקבלה התוצאה: Cervix, 12 o’clock, biopsy: Low grade squamous intraepithelial - Lsil/cin1. Foci suspicious of high grade squamous intraepithelial lesion hsil/cin2. הגניקולוג שלי אמר לבצע קוניזציה באופן חד משמעי. מאידך, הרופא שבצע את הביופסיה ממליץ לא לבצע מכיוון שאני מתכנת להרות בשנים הקרובות ושאפשר לבצע ביופסיה נוספת בעוד חצי שנה ולבדוק אם יש שינוי. מצד אחד אני חוששת שהתוצאה תסלים ל-cin3. מצד שני אני לא רוצה לסכן הריון עתידי. האם כדאי לבצע מעקב או פשוט לבצע את הקונזיציה? תודה רבה על המענה

נגע כזה בגילך עובר החלמה ספונטנית במרבית המקרים. לכן, ממליצה על מעקב בלבד. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם