בדיקת שגרתית אצל רופא נשים ופאפ

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

30/01/2021 | 17:55 | מאת: מאי

שבוע טוב, האם בבדיקה שגרתית אצל רופא נשים שכוללת בדיקה ידנית ואולטרסאונד הרופא יכול לגלות חלילה ממצאים חשודים שיכולים להעיד על סרטן או שרק בדיקת פאפ יכולה לגלות ממצאים חשודים? והאם בדיקת הפאפ מספיק אמינה ? כי קראתי שיש הרבה טעויות איתה.

אם את מתכוונת לסרטן צוואר הרחם אזי הוא יכול להתגלות בפאפ+קולפוסקופיה. במקרי ממאירויות אחרים, גם בדיקה גופנית ואולטרהסאונד יכולים לעזור. בדיקת הפאפ איננה מדויקת ומטרתה לזהות את מי שיש לבדוק בבדיקות מתקדמות יותר. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם