התיייצות לגבי תוצאה של cin1

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

23/12/2020 | 11:12 | מאת: יעל

שלום, בבדיקת פאפ: ascus ו שלילי לHPV. בבדיקת קולפוסקופיה: תוצאת ביופסיה cin1. לא נבדק hpv. בת 40. לקיחת ביופסיה מצוואר הרחם גורמת לי כאבים ממושכים וחזקים (מספר שבועות). גם גורם לי לעשות פיפי לעיתים קרובות, אחרת כואב לי להתאפק. 2 שאלות: 1. בהינתן התוצאות - כל כמה זמן לעשות פאפ? כל כמה זמן לעשות קולפוסקופיה? והאם בקולפוסקופיה ייקחו מעכשיו תמיד ביופסיה עקב תוצאה cin1 או שזה יהיה בהתאם לצביעה? 2. האם אפשר לסמוך על מעבדת L.E.M בפענוח ביופסיה צוואר הרחם? (קראתי שנמצאו במעבדה זו כשלים. אך הרופא הפרטי שלח אליה את הבדיקה) תודה

1. אחת לשנה. ביופסיה היא רק לפי מימצאי הקולפוסקופיה. 2.אם את לא שקטה, תמיד אפשר לשלוח למעבדה נוספת להערכה. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם