פאפ ודלקת בצוואר ascus

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

19/12/2020 | 12:48 | מאת: מרינה

שלום בת 35 עם בן זוג קבוע. בדיקות פאפ תקינות לאורך השנים. לפני שנה וחצי פאפ היה תקין ועכשיו נעשה פאפ ויצא ascus. עשיתי קולפוסקופיה ויצאה תקינה. הרופא אמר שיש דלקת בצוואר הרחם ( זה מה שהיה כתוב גם בפאפ) אין לי תסמינים לדלקת והביא לי טיפול של קרם לשבוע ועוד נרות ל12 ימים. מה עושים בהמשך ? איזה בדיקות? האם דלקת יכולה להתפתח לתאים טרום סרטניים? אם הקולפוסקופיה תקינה האם זה אןמר שאין לי hpv? תודה רבה

מה עושים בהמשך ? פאפ, קולפוסקופיה ומעקב. ד"ר עדה גרובר יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

19/12/2020 | 17:32 | מאת: מרינה

תודה רבה על המענה לאחר כמה זמן צריך לעשות שוב פאפ? אם יוצא תקין האם עדיין קולפוסקופיה נוספת? האם דלקת יכולה להתפתח לתאים סרטניים?

מנהל פורום צוואר הרחם